Всяка качествена музикална уредба се нуждае от многоканален тонкоректор. Съвсем по друг начин стои въпросът за сложността на схемата и броя на каналите. Опитът показва, че и тази схема, макар и изградена само с два транзистора и няколко пасивни филтри, дава прекрасни резултати, съизмерими с тези на професионалните тонкоректори но несравнимо по евтина. 
Транзисторите служат, за да компенсират затихването от пасивните филтри. 
В зависимост от положението на плъзгачите на потенциометрите се получава усилване или затихване на сигнала с определена честота. В средно положение на плъзгачите сигналът остава без промяна. 
Захранващото напрежение е еднополярно и варира от 6 до 12V DC. 
За да се измени честотата на някой от каналите трябва да се промени съответната RC група (RC филтъра). 
Печатната платка е с размери 66x33mm. 

Този комплект е разглобен, изисква сглобяване и запояване. 

Външният вид може да се различава от този на снимката, без това да променя параметрите на продукта (Това означава, че може да има разлика в използваните елементи (външен вид, разположение, цвят, форма или стойност)).

Пет канален тонкоректор /Еквилайзер/

  • Марка: Hobbykit Ltd
  • Модел: 1026
  • Наличност: В наличност
  • 4,20 лв.


  • 3 или повече 4,10 лв.
  • 5 или повече 3,90 лв.
  • 10 или повече 3,70 лв.

Сходни продукти

Пет канален тонкоректор /Еквилайзер/

Пет канален тонкоректор /Еквилайзер/

Всяка качествена музикална уредба се нуждае от многоканален тонкоректор. Съвсем по друг начин стои въпросът за сложността на схемата и броя на каналите. Опитът показва, че и тази схема, макар и изград..

4,20 лв.

Стерео предусилвател с тонкоректор

Стерео предусилвател с тонкоректор

Този тонкоректор е лесен за изпълнение, като същевременно дава много добри резултати в клас Hi-Fi. Схемата позволява отделно потискане и повдигане на ниските и високите честоти с 20 dB. Предвиден..

4,60 лв.

Транзисторен тонкоректор - стерео

Транзисторен тонкоректор - стерео

Тонкоректорите с транзистори за разлика от тези, съдържащи само пасивни компоненти, могат да осигурят както потискане така и повдигане на ниските честоти от звуковия обхват. Тази проста схема на ..

3,80 лв.