• Четири схеми на реле за време
Релетата за време намират разнообразно приложение в любителската практика за получаване на различни ефекти, управление на модели и процеси. 
Включените в комплекта схеми позволяват да се получава време на задържане до 30 секунди. Разликата между четирите схеми е в точността при отмерване на времето. 
В четирите варианта, като индикаторен елемент е използван светодиод. На негово място може да се включи всякакъв друг индикатор или изпълнителен елемент със същите или по-малки напрежения и ток на задействане - електромагнитно реле, лампа, микродвигател и др. 
Монтажът и на четирите варианта на схемите се извършва върху приложената експериментална платка. 
За захранване може да се използва всеки стабилизиран токоизправител с напрежение 9V (12V) или батерия. 
Печатната платка е с размери 65х42mm. 

Този комплект е разглобен, изисква сглобяване и запояване. 

Външният вид може да се различава от този на снимката, без това да променя параметрите на продукта (Това означава, че може да има разлика в използваните елементи (външен вид, разположение, цвят, форма или стойност)).

Четири схеми на реле за време

  • Марка: Hobbykit Ltd
  • Модел: 1040
  • Наличност: В наличност
  • 4,50 лв.


  • 3 или повече 4,40 лв.
  • 5 или повече 4,20 лв.
  • 10 или повече 4,00 лв.

Сходни продукти

Реле за време активиране с отрицателен импулс 1-30 секунди, минути или часове /с кутия/

Реле за време активиране с отрицателен импулс 1-30 секунди, минути или часове /с кутия/

Принцип на работа: При включване на захранването, таймера чака задействащ импулс -12V. Когато се получи импулс релето се включва и остава в това положение до изтичане на зададеното време. След из..

14,40 лв.

Циклично реле за време - сглобен

Циклично реле за време - сглобен

Устройството представлява реле за време което работи в цикличен режим – работа, пауза, работа, пауза, и т.н. Регулира се времето за работа (включен консуматор) и времето за пауза (изключен консум..

14,00 лв.

Платка реле 12V DC

Платка реле 12V DC

Модулът е изграден от електромагнитно реле, работещо на 12V, управлявано от оптрон и транзистор, монтирани върху печатната платка. Галванично разделен вход (оптрон). Намира приложение при уп..

3,85 лв.