1. Общи положения
   1.1. Онлайн магазинът на Хобикит ЕООД (www.hobbykit.eu) служи като виртуална платформа за продажбата на произведените от Хобикит ЕООД продукти, устройства и услуги, продажба на електронни елементи, устройства и услуги от наши партньори, както и за получаване на информация за Нас и нашите продукти.
   Хобикит ЕООД си запазва правото да актуализира, подобрява, отстранява и премества информация, материали и продукти по всяко време и без предизвестие, но не дава гаранции, че публикуваната информация е точна и изчерпателна.
   1.2. Страни по настоящия договор са Хобикит ЕООД от една страна, наричан Доставчик и от друга – всеки потребител, посетил уебсайта www.hobbykit.eu, наричан Клиент.
   1.3. Регистрацията и използването на онлайн магазин www.hobbykit.eu, се счита за съгласие с общите условия. Те обвързват всички клиенти, независимо дали са регистрирани с профил или пазаруват като гост, по телефон или чрез изпратен e-mail. Ако не приемате и не сте съгласни с тези условия, моля, не използвайте този уебсайт.

2. Данни за доставчика
   2.1. www.hobbykit.eu е собственост на Хобикит ЕООД, търговско дружество, регистрирано съгласно законите на Република България.
     Хобикит ЕООД
     Седалище: България, гр. Бургас 8000, жк Меден Рудник бл.9
     Адрес на дейността: България, гр. Бургас, 8005, бул. Янко Комитов 18
     Управител: Георги Георгиев
     Kонтакти: България, гр. Бургас, 8005, бул. Янко Комитов 18
     тел.: +359 888 809808
     e-mail: info@hobbykit.eu

   2.2. Надзорни органи
     Комисия за защита на личните данни – КЗЛД
     Адрес: гр. София, ПК 1592, бул. Проф. Цветан Лазаров 2
     тел.: 02/91-53-519
     e-mail: kzld@cpdp.bg
     сайт: https://www.cpdp.bg/

     Комисия за защита на потребителите – КЗП
     Адрес: гр. София, ПК 1000, ул. Врабча № 1, ет. 3,4 и 5
     тел.: 02/933 0565
     гореща линия: 0700 111 22
     сайт: https://kzp.bg
     e-mail: info@kzp.bg

3. Договор
   3.1. Страни по настоящия договор са Хобикит ЕООД от една страна и всеки потребител, посетил електронния магазин www.hobbykit.eu.
   3.2. След натискане на бутона „Купи“, избраният от купувача продукт влиза в кошницата, и остава там докато не бъде премахнат или не бъде завършена поръчката. Добавянето на продукта в кошницата не резервира избрания от вас продукт. Само след като попълните коректно данните си и натиснете бутона “Поръчване“, ще получите потвърждение на поръчката на своя е-mail и с получаване на това потвърждение се счита, че договорът за продажба от разстояние е сключен, от което произтича задължение за плащане от клиента на поръчаната от него стока.
   3.3. Продуктите, които се намират на интернет страницата www.hobbykit.eu не са правно обвързваща оферта, те са онлайн каталог.
   3.4. Доставчикът има право да прекрати използването на онлайн магазина при открит неправомерен достъп, при некоректни действия или такива, противоречащи на законите в Република България.

4. Доставка
   4.1. Всички поръчани продукти се доставят в цялата страна чрез куриерска фирма „Еконт Експрес“ до адрес на получателя или офис на куриерската фирма, в зависимост от предпочитанията Ви. Плащането се осъществява с наложен платеж или банков превод.
   4.2. За стоки в наличност изпращането се извършва обикновено в рамките на 1-2 работни дни, като максималният срок за изпращане е до 5 работни дни.
     4.2.1. За извършване на услуги или друга дейност като изработка на детайли и/или продукти на фирмата, които могат да се поръчат през сайта, сроковете са описани в описанието, а ако не е описан в конкретната оферта, срокът на доставка се дискутира с клиента допълнително.
   4.3. www.hobbykit.eu не носи отговорност за закъснение, породено от действията на куриер или куриерска фирма.
   4.4. В случай на забавяне на доставката по вина на www.hobbykit.eu, той се задължава да уведоми клиента в най-кратък срок.
   4.5. Цената на доставката не е включена в цената на продукта или услугата и се заплаща на куриера.
   Всички пратки с наложен платеж се изпращат с услугата Пощенски паричен превод!
   ВАЖНО! При заплащането на наложения платеж потребителя трябва да изиска от куриера разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж.
   В случай на издаване на фактура за стойността на пратката, фактурата ще присъства на хартиен носител вътре в пратката, като за нейното осчетоводяване потребителя трябва задължително да изиска от куриера разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж и да я прикрепи към фактурата!

5. Рекламация, право на отказ и гаранция
   5.1. При доставка получателят оглежда доставената стока за повреди, настъпили при транспорта и/или други щети и предявява претенции в присъствието на куриер или лицето доставящо пратката. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат описани в констативен протокол, предоставян от куриерския служител и попълнен в негово присъствие. Клиента трябва да запази екземпляр от този констативен протокол за себе си, като незабавно уведомява www.hobbykit.eu на тел: +359 888 809808 или на e-mail: info@hobbykit.eu
   5.2. В момента, в който купувачът или посочено от него лице приеме стоката, рискът от загуба или повреда на стоката, преминава от www.hobbykit.eu върху получателя.
   5.3. При получаване на стоката пазете разписката за пощенски паричен превод. Тя заменя касовия бон.
   5.4. Съгласно Комисията за регулиране на съобщенията Еконт Експрес е лицензиран пощенски оператор – Законът за пощенски услуги дава определение на услугите Пощенски Паричен Превод и Наложен платеж, като две отделни услуги. Лицензията е позволила на Еконт предлагането на комбинирана услуга Наложен платеж, посредством Пощенски Паричен Превод. Тази комбинирана услуга е заложена в схемата за търговия с безналични стоки. При този вид услуга, товарителницата тръгва от доставчик към клиент със задължение за събиране на пари при предаване на стоката, а паричния превод пътува от клиента към поръчителя на доставката.
   5.5. Условия на Рекламацията
     – Не изпращайте стоките с транспортни компании, които ще искат от нас наложен платеж. В такъв случай пратката няма да бъде приета.
   5.6. Преглед преди заплащане
     – За Ваша сигурност www.hobbykit.eu изпраща всеки артикул с опция за преглед. При отказ на пратка след преглед куриерските такси за връщане на продукта са за сметка на клиента.
   5.7. Според Закона за защита на потребителите и правилата за електронна търговия, потребителят има право на рекламация при – констатирани липси, дефекти на стоката, несъответствие с обявения размер, несъответствие с обявената търговска марка.
   5.8. Рекламацията се предявява до 14 работни дни след закупуването на стоката. При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за заменяне на стоката с нова или отбив от цената.
   5.9. В срок от 14 дни след получаване на стоката, клиентът има право да я върне или замени. При връщане/замяна артикулът трябва да бъде върнат в състоянието, в което е получен и с оригинална опаковка. Да бъде със запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, счупена и т.н.). Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба. Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива. Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента. При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки, и са съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва.
   5.10. Хобикит ЕООД не възстановява стойността на продукти, който са били използвани или не са върнати до нашия адрес в оригинална опаковка! След извършен оглед на състоянието на продукта от наша страна и липса на установени нередности, неговата стойност (без доставката) се изплаща по банков път.
   5.11. Разпоредбите за право на отказ не се отнасят при:
     – предоставяне на услуги, при които услугата е предоставена напълно и изпълнението й е започнало с изричното предварително съгласие на клиента и потвърждение от негова страна, че знае, че ще загуби правото си на отказ, след като договора бъде изпълнен изцяло от доставчика.
     – доставка на стоки или услуги, чиято цена зависи от колебанията на финансовия пазар, които не могат да бъдат контролирани от доставчика и които могат да настъпят по време на срока за упражняване правото на отказ.
     – доставка на стоки, изработени по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания.
     – предоставяне на цифрово съдържание, което не се доставя на материален носител, когато изпълнението е започнало с изричното съгласие на потребителя, който е потвърдил, че знае, че по този начин ще загуби правото си на отказ.
     – всички други случаи, предвидени със закон.

6. Цени
   6.1. Всички цени са в български левове с ДДС.
   6.2. Указаните на уебстраницата цени на отделните стоки са за единично количество.
   6.3. Заплащането на стоките се извършва с наложен платеж при доставка или с банков превод. Когато заплащането се извършва с банков превод, стоката се предава за транспорт към клиента, след като доставчика получи превода на пълната сума за поръчката по сметката на онлайн магазина.
   6.4. Услуги и стоки които се изпълняват по-поръчка на клиента и/или по т. 4.2.1 и 4.2.2 от общите условия, се заплащат предварително с банков превод.

7. Права и задължения на потребителя
   7.1. При регистрацията си на www.hobbykit.eu, потребителят се задължава да предостави пълна, точна и актуална информация, която е необходима за осъществяването на продажбата.
   7.2. Потребителят трябва да има валиден адрес за доставката. Да е попълнил коректно електронната форма за регистрация. Да бъде запознат и да даде своето съгласие с настоящите Общи условия. Да посочи валидни: телефонен номер за връзка, имейл адрес, адреси за доставка и фактуриране (ако е необходима фактура), име и фамилия. Да потвърди своята поръчка по телефон или имейл, при поискване от онлайн магазина. Да осигури достъп и възможност за получаване на своята пратка на куриерската фирма доставяща стоката. Да заплати стойността на направената онлайн поръчка.
   7.3. Потребителят има възможност да разглежда и да поръчва обявените стоки в www.hobbykit.eu
   7.4. Потребителят има право да се информира за състоянието на своята поръчка.
   7.5. Потребителят носи пълна отговорност за опазването на потребителско си име и парола.
   7.6. Потребителят се задължава да спазва българското законодателство, приложимите чужди закони, правилата на морала и добрите нрави и интернет етиката при ползване на онлайн магазина. Да не извършва злоумишлени действия.
   7.7. Клиентът е длъжен да обезщети Хобикит ЕООД и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително и за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили в следствие на предявени искове от и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с неизпълнение на задълженията му по настоящия договор, нарушение на българското законодателство, приложимите чужди закони, настоящите Общи условия, добрите нрави или интернет етиката. Клиентът е длъжен да обезщети Хобикит ЕООД и за всички вреди, причинени от трети лица, на които е предоставил паролата си, при използването на същата.
   7.8. Клиента е длъжен да не се представя за друго лице или представител на юридическо лице или група хора, които не е оправомощен да представлява.

8. Права и задължения на доставчика
   8.1. www.hobbykit.eu си запазва пълното право да променя и допълва общите условия по всяко време, без да уведомява предварително с известие, като промените ще бъдат публикувани на сайта в раздел „Общи условия“.
   8.2. www.hobbykit.eu си запазва правото да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са налични и/или не могат да бъдат доставени. В случай, че вече е направен превод по сметката на продавача, купувача ще може да избира между възстановяване на сумата или да направи заместваща поръчка.
   8.3. При липса на складова наличност от заявената стока, www.hobbykit.eu ще уведоми купувача за изчерпването ѝ чрез изпращане на съобщение до посочения от потребителя електронен адрес и/или чрез обаждане на посочения телефонен номер, като се уточнят допълнителните възможности за поръчка и приблизителния срок на доставка.

9. Лични данни
   9.1. Хобикит ЕООД се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато:
     – е получил изричното съгласие на Клиента;
     – информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които са оправомощени да изискват и събират такава информация;
     – Хобикит ЕООД е длъжен да предостави информацията по силата на закона.

10. Изменения
   10.1. Измененията, допълненията и влизането в сила на Общите условия се извършва, като същите се публикуват на страницата на интернет магазина в раздел „Общи условия“. Потребителят е длъжен да се запознае с тях преди всяка поръчка.

11. Решаване на спорове
   11.1. Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля.
   11.2. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, породени от договора между страните или отнасящи се до него, включително спорове, породени или отнасящи се до неговото тълкуване, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани по съдебен път.

12. Приложимо право
   12.1. По всички неуредени от настоящите общи условия въпроси се прилагат законите и разпоредбите на действащото законодателство на Република България.